MESLEK GRUPLARI

Fiyat Örnekleri

Döküman kısmı için fiyat örnekleri gerekiyor. Yabancı sitelerde gördüğüm kadarıyla freelance çalışanlar iki şekilde fiyat veriyor.

1- Saat hesabı
2- Proje hesabı

Şu anda web sitemizde proje hesabı fiyat çıkarmak zor, ihale ilanı açanlar zaten gelen fiyatlardan sonuç çıkarabilir.

Saat hesabı çalışma için fiyatlandırmayı koyabilirsek çalışanlar ve müşteriler buna göre tahmini fiyat belirleyecekir:

örnek:

Fuar standı modeli = günlük 200 lira

Autocad için çalışan teknisyen = saati 20 lira

Almanca çevirmen = Sayfa başına 5 lira


Bu şekilde fiyatlara ihtiyacımız var. Saat olması tercih edilir. İş kalitesine göre göstermek için örnek işlere ihtiyaç var ama şu aşamada elimizde örnek işler yok.


Unity3D, PHP , CSS, 3dsmax
2012-07-25 18:25:05
  • Offline
  • Erkek
  • Antalya

ben

ben fiyatları uydurdum zaten. sektör bazında uzmanlar siteye gelirse fiyat soracağıza, veya araştırmak yine bize düşüyor.


Unity3D, PHP , CSS, 3dsmax
2012-07-26 16:36:38
  • Offline
  • Erkek
  • Antalya

Almanca tercüme yada bilgisayar

roC T51

Almanca tercüme yada bilgisayar eğitmenliğinin saat hesaplarını ben bulurum tanıdık arkadaşlar var. Onun dışında ben alışırken saat değil proje olarak fiyat belirlerim.

Ulaşabildiğim ölçüde farklı sektörden tanıdıklara saat bazlı ne kadara iş yaptıklarını sorarım.


Deli gibi grafikçiyim...
2012-07-29 00:24:03
  • Offline
  • Erkek
  • istanbul

Necmi Hocam, hosteslik gibi

ili ?416

Necmi Hocam, hosteslik gibi işlerin rutini bellidir malum. Ancak mimari işlerde standart belirlemek çok zor.. Ufak bir metraj, fazla vakit alabilir aynı şekilde, autocad üzerinde de karışık bir detay çizimi bir pafta olsa da sizin paftalarca süren kat planı çizimleriniz ile aynı emeği vermenizi sağlayabilir. proje üzerinden fiyatlandırmak sanki daha sağlıklı.
Tabii bu sadece benim mesleğim ile ilgili olan şahsi görüşüm.
Saygılar.


2012-10-13 12:59:02
  • Offline
  • Erkek
  • izmir

Genel Bilgiler.

FeF K539

Merhaba,Sitede yeniyim ve başlığı görünce benimde bir katkım olsun istedim.
Dönem dönem freelance çalıştım ve halen çalışmaktayım.
Genel olarak istekler 3D Mekanik dizayn ve tasarım yönünde olmuştur.
Necmi beyinde dediği gibi fiyatlar saatlik yada proje usulu belirlenebilir.

Ben ilk dönemlerde fiyatları saat başına alıyordum.
İlk çalışmalarımda 20TL/Saat idi.
Sonrasında ise m2/TL olarak çalışmaya başladım.

Kesin bir dil ile 3 boyutlu mekanik bir dizayn için şu m2`sine şu kadar alıyorum demek çok zordur.Çünkü bu projenin yoğunluğuna göre değişir.

Kendi çalışmalarımdan örnek vermem gerekirse,en son yürüttüğüm projede m2/3,5TL olarak ödeme alıyordum.

Şunu tekrarlamakta fayda var,işin yoğunluğu ve teslim zamanı fiyatı önemli ölçüde etkiler.
Yeni yeni bu işe atılmış olan arkadaşlar bu bilgileri vermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Ve bir not daha ; İş konusunda kesinlikle ama kesinlikle yıkmayacağınız prensipleriniz olsun,prensiplerinize bir işi asla tercih etmeyin.Belki bu yüzden bir iş kaybedebilirsiniz,lakin sırf prensipleriniz yüzünden harıl harıl iş aldığınız zamanlarınızda olacaktır.İş bazında vermiş olduğunuz sözü herne olursa olsun tutun.

Umarım yazdıklarımın bir faydası olur.


Draftsman
2012-10-16 01:39:22
  • Offline
  • Erkek
  • istanbul

Merhaba

mbB ?653

Öncelikle herkese merhaba;
Fiyatlandırma konusunda bir birim x fiyat orantılamak bana göre çok zor. Mimari modelleme işi için konuşursak; öyle işler oluyor ki ne metrekare kalıyor ne saat. Çok katlı bir binanın cephe kaplaması, söveleri, denizlikleri, payandaları .... Yalın binayı çizmek 2 - 3 saat ise, onu görsel olarak süslemek yok bu olmadı şunu deneyim demek bazen 2-3 günü bulabiliyor. İş önce kendi içine sinmeli. Bu nedenle işin ehli olmak burada çok önemli. Ben proje yada işi görünce aklımda bir fiyat canlanıyor. İncelemem bitince karşılacağım sorunları önceden görmeye çalışıp, işi teslim ettiğimde tüh dememek için genelde beni mutlu edecek ve müşteriyi mutlu edecek tahmini rakamla çalışıyorum. Çünkü o binanın modellelenmesi haricinde kendinizden kattığınız şeylerin bir birimi yok diye düşünüyorum. Taban bir başlama fiyatı olabilir mesela. Üzerine de her gün için artı bir rakam eklenebilir. Tabi ki özel durumlar hariç.
Ayrıca belirtmek isterim ki sitenizde Freelance Makina ile ilgili de bölümler olmalı. Solidworks, Autocad, Catia, UG özetle CAD - CAM. Nedeni ise bu tarz işlerde bazen şirketleri aşan yada devamlı bu tarz modelleme işleri olmadığı için personel bulundurmayan şirketler var. Böyle bir arayışa aslen bir makinacı olarak bir çok kez denk geldim.


www.3dcephetasarim.com
2012-11-07 17:45:17 Edit:2012-11-08 11:12:26
  • Offline
  • Erkek
  • izmir

bilal bey size katılıyorum,

oga o785

bilal bey size katılıyorum, 2 yıldır freelance iş yapıyorum ve harcadığım zamanın maliyetinden çok ortaya çıkacak olan ürüne odaklanıp fiyat belirliyorum. m2 üzerinden fiyat hesaplamak mimari görselleme çalışmalarında anlamsız çünkü 1 m2 alanda öyle şeyler tasarlanabilir ki bunun fiyatını belirlemeniz bazen mümkün olmaz. ortaya çıkan ürün sizden bir parçadır ve bu emeğin karşılığının ne olacağını müşteri de az çok tahmin edebilir. taban fiyat üzerinden çalışmak her zaman için geçerlidir. müşterimiz bana ucuz bişeyler ayarla sıradan olsun derse zaten o işten kaçınmalı çünkü tasarımı formaliteden yaptıran müşteri her daim sıkıntı çıkaracaktır. nacizane fikirlerim.


2012-12-17 11:33:13
  • Offline
  • Erkek
  • Mersin

3d max fiyatlar

egb y963

Öncelikle siteniz hayırlı olsun güzel ve kalteli bir alan olmuş sizi tebrik ediyorum.
Bu mesajı size azerbaycandan yazıyorum.Kendim burada teknik ressam olarak çalışıyorum ev,ofis vb alanlarda iç tasarımlar yapıyoruz.burda 3ds max ile çalışmak m2 olarak ücretlendiriliyor ve m2 fiyatı 30tl ile 50tl arası.autocad eskiz çizimler bu fiyatın içine dahil.
Ama örnek olarak fuar standı prajesi yapmıştım ve yine m2 den aldım ücreti 5 m2 alana 300 tl.
bu ücretler biraz kişiden kişiye değişiyor .avukatlık gibi düşünmek lazım.
6 ay once buraya sadece bir otelin lobisini dizayn etmek için turkiyeden gelen mimar bir arkadaş m2 70 eurodan işi yaptıgını duymuştum.


egehan
2013-01-14 13:38:43
  • Offline
  • Erkek
  • Türkiye Dışı

Fiyat Örnekleri

erE ?1419

verdiğiniz autocad çizim fiyatı çok alt seviye de istanbul gibi büyük bir şehirde bu fiyat kimseyi kurtarmaz yeri geldi 1 saatte bir proje yarıladım 150 tl aldım yeri geldi almadım velhasıl yaptıgın işe göre para alacaksın m2 başına 1 tl al illa ki fiyat vereceksen bunu ver derim çizim hızın yavaş ise 75 kuruş yap ama altına düşmeyin ...


2013-04-18 09:31:00
  • Offline
  • Erkek
  • istanbul

Ücretlendirme

foA A415

Fiyatın şehri olmaz arkadaşlar bana göre.

Fiyatlandırmada tahmini bir sistem söyleyeyim belki kafasına yatan kullanır, belki sitede de kullanılır.

Autocad için :
1- yalnız yapısal modelleme (duvar vs) - metrekare (m2) ücreti 1 TL çok normaldir.
2- yapısal + eşya gösterimli modelleme - m2 ücreti 1,5 tl

3DsMax için :
1- yalnız yapısal modelleme / yalnız dış modelleme - saati 50 tl
2- iç dış mimari + eşya / dış modelleme ve iç aksam tasarımı - saati 100 tl

Photoshop :
1- web siteleri için : detaya göre ve görsel çıktı sayısına göre ücretlendirilir fiyatı olmaz bunun
2- fotoğraf düzenleme : 10 adede kadar görsel/20 TL, 50 adede kadar görsel/15 TL, 50+ görselde görsel/12 TL diyebiliriz kabaca.

Tüm programlar için ortak kural:
Özel projeler isteniyorsa, uçuk fikirler vs yan yana oturulup yapılması gereken işlerde asla fiyat koyamayız ne anlaşılırsa odur, kendimizi süründürmenin anlamı da yoktur, kimse komik rakamlara iş yapmasın, 2 ay yapar 10 ay yapar 2 sene sonra şapa oturur tasarımcılar haberimiz olsun...

Bazen freelance tasarım danışmanlığı mesajları alıyorum onuda ekleyeyim; herhangi bir vakitte herhangi bir günde, olmadık anlarda, soru soracak, danışacak hatta çizimi devredecek birini arayan kimselere açık ve net konuşmak gerekiyor, sanıyorlar ki ayda askarimaaş/2 verdimmi arasıra arasam yeter falan fişman..
Şahsi fikrim bu tarz danışmanlıklarda ( çizim yapımı ücreti ayrı alınacak şekilde ) en az ücret aylık/1200 TL civarıdır.

Fiyatlar yüksek geliyorsa yaptırmayabilirler, hepsi ticaretle uğraşan, hepsi tüccar insanlar genelde, sizi bizi fasafiso işler yapan biri görüyor ve parayı kıt tutuyorsa zaten o işin devamlılığıda olmaz tadıda olmaz yapmayın yani.

Herkes ağız birliğiyle, nasıl ki kuyumcular altını kafasına göre satabilecekken dernekteki fiyatla satıyorlar ve denge oluyor, aynı o mantık bizde olmazsa, işini iyi yapanlar bir kenara, orta derecedeki bu işle meşgul insanlar açıkta kalır ve lise mezunu kafasında üç beş liraya iş yapanlar bütün işleri yapar yarım yamalak o olur.

Teşekkürler :)


www.masscube.com 3DsMax Özel Eğitmeni & Danışman Kullandığım programlar : 3DsMax, Vray, Photoshop, Fireworks, Flash, Dreamviewer Danışmanlık hizmetleri : İç mimari, özel atmosfer gerektiren ortam tasarımları, tasarım bilinci.
2013-08-13 08:17:40
  • Offline
  • Erkek
  • istanbul
detaylar amacımız ihale takip iletişim